Articles Recomanats

dimecres, 28 de setembre del 2011

Sistachs demana mantenir la identitat davant "l'abundant immigració"

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va demanar ahir als feligresos en la seva homilia en la missa solemne de la Mercè que s'esforcin a mantenir la seva identitat davant «l’abundant immigració d'altres ètnies, cultures i religions que han vingut a casa nostra... Combinant el català i el castellà, va advocar per acollir els nous ciutadans i incorporar-los a la identitat de Catalunya, oferint-los «el millor que tenim.., i per això va valorar com a necessari mantenir la societat lligada al cristianisme amb celebracions com la de la  verge de la Mercè.

Sistach també es va referir a la crisi i va reclamar «una actuació conjunta de polítics, sindicats, patronals i grups socials, culturals i religiosos per trobar solucions".

Unes paraules que van escoltar per primera vegada Artur Mas i Xavier Trias com a president de la Generalitat i com a alcalde de Barcelona, respectivament, en un acte que va reunir les màximes autoritats autonòmiques i municipals, i al qual no van assistir, com ja fan des del 2007, els regidors d'ICV, en desacord amb el fet que el consistori participi activament ,en una litúrgia religiosa.

Publicat al Periódico del 25/09/2011