Articles Recomanats

dimecres, 28 de setembre del 2011

La bossa inesperada

El president de la Generalitat, Artur Mas, li va demanar diners ahir a Jorge Fernández Díaz, vicepresident tercer del Congrés. No és que li sol•licités a un polític del PP, que pot formar el pròxim govern espanyol, millor finançament per a Catalunya i la Generalitat. L’hi va demanar a títol personal per aportar el seu òbol a la missa de la Mercè.

El que va passar és que ahir no hi van haver seients reservats per a les autoritats als laterals, al costat de l’altar de la basílica de la Mercè. Era una novetat respecte a molts anys anteriors, i les autoritats es van asseure a les primeres files davant l’altar. Lògicament, ningú no hi va posar problemes. Representants del món polític, cultural i militar van seguir de manera normal la cerimònia, però alguns no van caure que allà, on se situen sempre els feligresos, “es passa el caixonet d’almoines”, en aquest cas, una bossa per recollir donacions.

Alguns estaven al cas i portaven un bitllet preparat. D’altres no. Va semblar que algun edil se sorprenia i sortia del compromís dipositant un bitllet de més valor que el que s’espera en aquests casos. N’hi ha que no van deixar caure res. I els que ho volien fer no portaven res a sobre, com el president Mas. Va recórrer a qui tenia assegut just darrere seu, que resulta que era el candidat del PP per Barcelona a les pròximes eleccions. Aquest no va dubtar i li va donar diners. Els que van veure el detall no van explicar quants.